Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás krémes recept

Karamellás krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    24×39 cm-es tepsi

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSos kakaós piskóta
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 10 dkg kristálycukor
    • 3 ek finomliszt
    • 2 dl habtejszín

    A tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskóta elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

    20 perc alatt megsütjük 180 fokra melegített sütőben.

    A krém elkészítése:

    Egy lábasba a cukrot arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Olvadásig kevergetjük lassú tűzön.

    A lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl tejjel és a karamellt besűrítjük. Kihűtjük, majd a 2 dl keményre vert tejszínnel kihabosítjuk.

    A kihűlt tésztalapra kenjük.

    A 2 dl tejszínt keményre verjük és krémre simítjuk.

    Karamell darabokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá