Karamellás krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Karamellás krémes

Hozzávalók:
24×39 cm-es tepsi

  • 6 tojásos kakaós piskóta
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 ek finomliszt
  • 2 dl habtejszín

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskóta elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

20 perc alatt megsütjük 180 fokra melegített sütőben.

A krém elkészítése:

Egy lábasba a cukrot arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 1 dl tejjel. Olvadásig kevergetjük lassú tűzön.

A lisztet csomómentesre keverjük a 2 dl tejjel és a karamellt besűrítjük. Kihűtjük, majd a 2 dl keményre vert tejszínnel kihabosítjuk.

A kihűlt tésztalapra kenjük.

A 2 dl tejszínt keményre verjük és krémre simítjuk.

Karamell darabokkal díszítjük.