Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás kocka recept

Karamellás kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    Lapokhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg finomliszt
    • 30 dkg kristálycukor
    • 16 g sütőpor
    • 12 evőkanál meleg víz
    • 6 evőkanál étolaj
    • csipet só

    Krémhez:

    • 3 zacskó karamell ízű pudingpor
    • 7,5 dl tej
    • 25-30 dkg porcukor ízlés szerint
    • 25 dkg (tea)vaj
    • 20 dkg margarin

    Rétegzéshez:

    • 2 zacskó piskótatallér
    • 1 zacskó 3 az 1-ben kávé
    • 2 dl meleg víz

    Tetejére:

    • 2 ek cukrozatlan kakaópor (vagy 150 g ét vagy tejcsoki 3 ek olajjal higítva)

    Elkészítése:

    Lapok:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    3 tojást szétválasztunk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk 15 dkg cukorral, 6 ek vízzel és 3 ek olajjal. 15 dkg lisztbe belekeverünk 8 g sütőport.

    A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.

    A habba felváltva dolgozzuk bele a lsiztes keveréket és a tojássárgás masszát. Óvatosan keverjük el, hogy a habot ne törjük össze!

    A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

    A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot is.

    Krém:

    A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd sűsűre főzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A szobahőmérsékletű margarint és teavajat kihabosítjuk a porcukorral alaposan, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.

    Összeállítás:

    A meleg vízben feloldjuk az instant kávét. A krém 1/3-át kivesszük és félretesszük.

    Tálcára tesszük az egyik lapot és rákenjük a krém felét. A piskótákat megmártjuk az elkészített kávéban, vigyázva, hogy ne áztassuk el, majd kitesszük vele a krémet. A maradék krémet rákenjük a piskótákra, rátesszük a másik lapot és kézzel kissé rányomkodjuk. Pár rára hűtőbe tesszük.

    A félretett krém 3/4-ed részébe belekeverjük a kakaóport és rásimítjuk egyenletesen a sütire. Vagy tehetünk csokimázat is rá (akkor a csokit olajjal gőz felett felolvasztjuk). Megvárjuk, amíg kicsit medermed a teteje, majd egyforma kockákra vágjuk.

    A megmaradt krémet habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük vele a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá