Karamellás kocka recept
Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg finomliszt
- 30 dkg kristálycukor
- 16 g sütőpor
- 12 evőkanál meleg víz
- 6 evőkanál étolaj
- csipet só
Krémhez:
- 3 zacskó karamell ízű pudingpor
- 7,5 dl tej
- 25-30 dkg porcukor ízlés szerint
- 25 dkg (tea)vaj
- 20 dkg margarin
Rétegzéshez:
- 2 zacskó piskótatallér
- 1 zacskó 3 az 1-ben kávé
- 2 dl meleg víz
Tetejére:
- 2 ek cukrozatlan kakaópor (vagy 150 g ét vagy tejcsoki 3 ek olajjal higítva)
Elkészítése:
Lapok:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
3 tojást szétválasztunk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk 15 dkg cukorral, 6 ek vízzel és 3 ek olajjal. 15 dkg lisztbe belekeverünk 8 g sütőport.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A habba felváltva dolgozzuk bele a lsiztes keveréket és a tojássárgás masszát. Óvatosan keverjük el, hogy a habot ne törjük össze!
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot is.
Krém:
A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd sűsűre főzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A szobahőmérsékletű margarint és teavajat kihabosítjuk a porcukorral alaposan, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
Összeállítás:
A meleg vízben feloldjuk az instant kávét. A krém 1/3-át kivesszük és félretesszük.
Tálcára tesszük az egyik lapot és rákenjük a krém felét. A piskótákat megmártjuk az elkészített kávéban, vigyázva, hogy ne áztassuk el, majd kitesszük vele a krémet. A maradék krémet rákenjük a piskótákra, rátesszük a másik lapot és kézzel kissé rányomkodjuk. Pár rára hűtőbe tesszük.
A félretett krém 3/4-ed részébe belekeverjük a kakaóport és rásimítjuk egyenletesen a sütire. Vagy tehetünk csokimázat is rá (akkor a csokit olajjal gőz felett felolvasztjuk). Megvárjuk, amíg kicsit medermed a teteje, majd egyforma kockákra vágjuk.
A megmaradt krémet habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük vele a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










