Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Lapokhoz:
Krémhez:
Rétegzéshez:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
3 tojást szétválasztunk. A sárgákat alaposan kihabosítjuk 15 dkg cukorral, 6 ek vízzel és 3 ek olajjal. 15 dkg lisztbe belekeverünk 8 g sütőport.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A habba felváltva dolgozzuk bele a lsiztes keveréket és a tojássárgás masszát. Óvatosan keverjük el, hogy a habot ne törjük össze!
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot is.
A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd sűsűre főzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A szobahőmérsékletű margarint és teavajat kihabosítjuk a porcukorral alaposan, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A meleg vízben feloldjuk az instant kávét. A krém 1/3-át kivesszük és félretesszük.
Tálcára tesszük az egyik lapot és rákenjük a krém felét. A piskótákat megmártjuk az elkészített kávéban, vigyázva, hogy ne áztassuk el, majd kitesszük vele a krémet. A maradék krémet rákenjük a piskótákra, rátesszük a másik lapot és kézzel kissé rányomkodjuk. Pár rára hűtőbe tesszük.
A félretett krém 3/4-ed részébe belekeverjük a kakaóport és rásimítjuk egyenletesen a sütire. Vagy tehetünk csokimázat is rá (akkor a csokit olajjal gőz felett felolvasztjuk). Megvárjuk, amíg kicsit medermed a teteje, majd egyforma kockákra vágjuk.
A megmaradt krémet habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük vele a süteményt.