Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás-almás sütemény recept

Karamellás-almás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Karamellszirup:

    • 30 dkg cukor
    • 3 dkg vaj
    • 1,5 dl habtejszín

    Tészta:

    • 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
    • 12,5 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl karamellszirup
    • 1 dl tej
    • 25 dkg finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tasak sütőpor

    Almás krém:

    • 30 dkg reszelt alma
    • 3 dl 100 %-os almalé
    • kb 5 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • karamellszirup
    • 1 kk őrölt fahéj

    Tetejére :

    • 3,5 dl habtejszín
    • karamellszirup

    Elkészítése:

    A karamellsziruphoz a cukrot borostyánszinűre karamellizáljuk, majd hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt és hozzákeverjük a vajat. Pár percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    A tésztához a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 * 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a karamellszirupot és a kakaós, sütőporos lisztet.

    A masszát a tepsibe simítjük és kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

    Az almát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 dl almalevet, a maradék karamellszirupot (keveset félreteszünk belőle a díszítéshez) és összeforraljuk, majd besűrítjük a maradék almalében elkevert pudingporral.

    A krémet még melegen a kihűlt tésztára simítjuk és teljesen kihűtjük.

    A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére kenjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Ezután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és a szeleteket megcsurgatjuk a félretett karamellsziruppal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá