Karamellás-almás sütemény recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Karamellszirup:
- 30 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
Tészta:
- 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl karamellszirup
- 1 dl tej
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Almás krém:
- 30 dkg reszelt alma
- 3 dl 100 %-os almalé
- kb 5 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- karamellszirup
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére :
- 3,5 dl habtejszín
- karamellszirup
Elkészítése:
A karamellsziruphoz a cukrot borostyánszinűre karamellizáljuk, majd hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt és hozzákeverjük a vajat. Pár percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 * 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a karamellszirupot és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a tepsibe simítjük és kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Az almát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 dl almalevet, a maradék karamellszirupot (keveset félreteszünk belőle a díszítéshez) és összeforraljuk, majd besűrítjük a maradék almalében elkevert pudingporral.
A krémet még melegen a kihűlt tésztára simítjuk és teljesen kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére kenjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és a szeleteket megcsurgatjuk a félretett karamellsziruppal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









