Karamellás-almás sütemény recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Karamellszirup:
- 30 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
Tészta:
- 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl karamellszirup
- 1 dl tej
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Almás krém:
- 30 dkg reszelt alma
- 3 dl 100 %-os almalé
- kb 5 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- karamellszirup
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére :
- 3,5 dl habtejszín
- karamellszirup
Elkészítése:
A karamellsziruphoz a cukrot borostyánszinűre karamellizáljuk, majd hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt és hozzákeverjük a vajat. Pár percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 * 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a karamellszirupot és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a tepsibe simítjük és kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Az almát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 dl almalevet, a maradék karamellszirupot (keveset félreteszünk belőle a díszítéshez) és összeforraljuk, majd besűrítjük a maradék almalében elkevert pudingporral.
A krémet még melegen a kihűlt tésztára simítjuk és teljesen kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére kenjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és a szeleteket megcsurgatjuk a félretett karamellsziruppal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »