Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Karamellszirup:
Tészta:
Almás krém:
Tetejére :
Elkészítése:
A karamellsziruphoz a cukrot borostyánszinűre karamellizáljuk, majd hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt és hozzákeverjük a vajat. Pár percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20 * 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a karamellszirupot és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a tepsibe simítjük és kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
Az almát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 1 dl almalevet, a maradék karamellszirupot (keveset félreteszünk belőle a díszítéshez) és összeforraljuk, majd besűrítjük a maradék almalében elkevert pudingporral.
A krémet még melegen a kihűlt tésztára simítjuk és teljesen kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük és a sütemény tetejére kenjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és a szeleteket megcsurgatjuk a félretett karamellsziruppal.