Karácsonyi mézes tekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 3 ek olvasztott méz
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot.
Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.
A tekercset betöltjük a kész krémmel.
A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!