Karácsonyi mézes tekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 3 ek olvasztott méz
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot.
Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.
A tekercset betöltjük a kész krémmel.
A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









