Karácsonyi mézes tekercs recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 3 ek olvasztott méz
- 6 ek liszt
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg kókuszreszelék
A bevonathoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
- 5 dkg csokoládé
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy fakanállal apránként belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük egy gáztepsiben a lapot.
Egy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A pudingport a cukorral, tejjel elkeverjük és felfőzzük. Miután kihűlt kihabosítjuk a mascarponéval és a kókuszreszeléket hozzákeverjük.
A tekercset betöltjük a kész krémmel.
A fehér csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk és bevonjuk a tekercset vele.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük, majd a rolád tetején egy csíkban rákanalazzuk és egy fogpiszkálóval a fehér csokoládéba huzigáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »