Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kaprós-túrós lepény recept

Kaprós-túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg friss élesztő
    • 5 dkg zsír
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 90 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csokor friss kapor apróra vágva
    • 10 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 5 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat és a csipet sót a liszthez öntjük és lágy kelttésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.

    A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. Egy közepes tepsit kibéleljük a kinyújtott tésztával és erre tesszük majd a tölteléket.

    Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd vastagon rátesszük a tésztára és újabb 25-30 percig kelesztjük.

    Ezután cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük és ezután felszeleteljük.

    Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá