Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A tojássárgákat és a csipet sót a liszthez öntjük és lágy kelttésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk. Egy közepes tepsit kibéleljük a kinyújtott tésztával és erre tesszük majd a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd vastagon rátesszük a tésztára és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután cukros-tejfölös tojással lekenjük a pitét és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.