Kakaós mézes krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 6 ek méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek kakaópor
- kb. 2 ek tejföl
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporral, vagy liszttel)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 csomag vaníliás cukor
- kb. 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- csipet só
Csokimáz:
- 25 ml víz
- 55 g cukor
- 75 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- 2,5 ml ecet
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a kakaóporral elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a tojást és annyi tejfölt, amennyivel puha tésztát tudunk gyúrni. 4 részre osztjuk.
Sütőpapíron kinyújtjuk mind a 4 tésztát egyforma méretűre. Tepsi hátulján 180 fokos sütőben kb. 6-8 perc alatt világosra sütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat a porcukor felével, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval jól kikeverjük, majd a keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, majd alacsony lángon vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni.
A maradék porcukrot keverjük ki a szoba hőmérsékletű vajjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt krémet és csomómentesre keverjük.
Összeállítás:
A lapokat megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a csokimázzal.
Csokimáz készítése:
A vizet a cukorral és az ecettel felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a feldarabolt csokit, folyamatosan kevergetjük, amíg elolvad, majd hozzáadjuk a vajat is. Jól elkeverjük, végül azonnal a sütire öntjük. Éjszakára tegyük a hűtőbe, és másnap szépen szeletelhető lesz.