Joghurtos, gyümölcsös kevert süti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
- 250 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 375 g görög joghurt
- 70 cukor (vagy ha valaki édesebben szereti, akkor tehet bele többet is)
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 tk vanília kivonat
- 1 dl olaj
- 1 maréknyi dió nagyobb darabokra vágva
- ízlés szerint gyümölcsök (mi most szilvát és őszibarackot használtunk)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban és tegyük félre.
Keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, a citrom reszelt héját, vaníliát és az olajat.
Forgassuk össze a száraz alapanyagokat a nedves alapanyagokkal, majd öntsük a masszát az előkészített tepsibe. Tegyük a masszára a gyümölcsöket, majd szórjuk meg a nagyobb darabokra vágott dióval.
Kb 35-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.