Joghurtos, gyümölcsös kevert süti recept

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
- 250 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 375 g görög joghurt
- 70 cukor (vagy ha valaki édesebben szereti, akkor tehet bele többet is)
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja
- 1 tk vanília kivonat
- 1 dl olaj
- 1 maréknyi dió nagyobb darabokra vágva
- ízlés szerint gyümölcsök (mi most szilvát és őszibarackot használtunk)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban és tegyük félre.
Keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, a citrom reszelt héját, vaníliát és az olajat.
Forgassuk össze a száraz alapanyagokat a nedves alapanyagokkal, majd öntsük a masszát az előkészített tepsibe. Tegyük a masszára a gyümölcsöket, majd szórjuk meg a nagyobb darabokra vágott dióval.
Kb 35-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »