Joghurtos, gyümölcsös kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:

  • 250 g finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 375 g görög joghurt
  • 70 cukor (vagy ha valaki édesebben szereti, akkor tehet bele többet is)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 citrom héja
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 dl olaj
  • 1 maréknyi dió nagyobb darabokra vágva
  • ízlés szerint gyümölcsök (mi most szilvát és őszibarackot használtunk)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban és tegyük félre.

Keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, a citrom reszelt héját, vaníliát és az olajat.

Forgassuk össze a száraz alapanyagokat a nedves alapanyagokkal, majd öntsük a masszát az előkészített tepsibe. Tegyük a masszára a gyümölcsöket, majd szórjuk meg a nagyobb darabokra vágott dióval.

Kb 35-40 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük!