Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtkrémes sütemény recept

Joghurtkrémes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg margarin (olvasztott)
    • 14 dkg kristálycukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 tk sütőpor

    Krém:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 16 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 80 dkg natúr joghurt
    • 6 ek finomliszt

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott (már nem meleg) margarint, a reszelt citrom héját és a sütőporral kevert lisztet. Az egészet jól összekeverjük, gyúrjuk, hogy rugalmas, puha tésztát kapjunk.

    Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik tésztacipót becsomagoljuk folpackba és betesszük a mélyhűtőbe. A másik tésztacipót a sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

    Elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Az egészet jól összekeverjük.

    A joghurtos keveréket a tepsibe nyomkodott tésztára ráöntjük és a hűtőből elővett, lehűtött tésztacipót a joghurt massza tetejére ráreszeljük (nagy lyukún).

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.

    A megsült és már kihűlt süteményt szép egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá