Joghurtkrémes sütemény recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 14 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tk sütőpor
Krém:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 16 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 80 dkg natúr joghurt
- 6 ek finomliszt
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott (már nem meleg) margarint, a reszelt citrom héját és a sütőporral kevert lisztet. Az egészet jól összekeverjük, gyúrjuk, hogy rugalmas, puha tésztát kapjunk.
Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik tésztacipót becsomagoljuk folpackba és betesszük a mélyhűtőbe. A másik tésztacipót a sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.
Elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Az egészet jól összekeverjük.
A joghurtos keveréket a tepsibe nyomkodott tésztára ráöntjük és a hűtőből elővett, lehűtött tésztacipót a joghurt massza tetejére ráreszeljük (nagy lyukún).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.
A megsült és már kihűlt süteményt szép egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »