Joghurtkrémes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk sütőpor

Krém:

  • 4 tojásfehérje
  • 16 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 80 dkg natúr joghurt
  • 6 ek finomliszt

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott (már nem meleg) margarint, a reszelt citrom héját és a sütőporral kevert lisztet. Az egészet jól összekeverjük, gyúrjuk, hogy rugalmas, puha tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik tésztacipót becsomagoljuk folpackba és betesszük a mélyhűtőbe. A másik tésztacipót a sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk.

Elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd beleöntjük a joghurtot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és végül a lisztet. Az egészet jól összekeverjük.

A joghurtos keveréket a tepsibe nyomkodott tésztára ráöntjük és a hűtőből elővett, lehűtött tésztacipót a joghurt massza tetejére ráreszeljük (nagy lyukún).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.

A megsült és már kihűlt süteményt szép egyforma szeletekre felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.