Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isler recept

Isler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg búzaliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 20 g vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 g darált dió (opcionális)
    • 12 g sütőpor

    A töltéshez:

    • 15 dkg cseresznye lekvár (vagy egyéb piros színű gyümölcslekvár)

    A bevonáshoz:

    • 25 dkg csokoládé (nálam tej és étcsoki vegyesen)
    • 3,5 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.

    A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egy kerek süti kiszúróval szúrjuk ki.

    170 C°-os sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűltek a sütik, megkenjük lekvárral, majd összeragasztunk 2-2 linzert.

    A csokoládét tördeljük kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az olajat. Gőz felett folyamatosan kevergetve olvasszuk meg. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd mártsuk bele az islereket és helyezzük rácsra, hogy a felesleg le tudjon folyni róla.

    Rakjuk hűtőbe pár órára, hogy a csokibevonat megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá