Isler recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg búzaliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 20 g vaníliás cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 g darált dió (opcionális)
- 12 g sütőpor
A töltéshez:
- 15 dkg cseresznye lekvár (vagy egyéb piros színű gyümölcslekvár)
A bevonáshoz:
- 25 dkg csokoládé (nálam tej és étcsoki vegyesen)
- 3,5 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egy kerek süti kiszúróval szúrjuk ki.
170 C°-os sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek a sütik, megkenjük lekvárral, majd összeragasztunk 2-2 linzert.
A csokoládét tördeljük kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az olajat. Gőz felett folyamatosan kevergetve olvasszuk meg. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd mártsuk bele az islereket és helyezzük rácsra, hogy a felesleg le tudjon folyni róla.
Rakjuk hűtőbe pár órára, hogy a csokibevonat megdermedjen.