Isler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg búzaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 20 g vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 50 g darált dió (opcionális)
  • 12 g sütőpor

A töltéshez:

  • 15 dkg cseresznye lekvár (vagy egyéb piros színű gyümölcslekvár)

A bevonáshoz:

  • 25 dkg csokoládé (nálam tej és étcsoki vegyesen)
  • 3,5 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd egy kerek süti kiszúróval szúrjuk ki.

170 C°-os sütőben kb 13-15 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűltek a sütik, megkenjük lekvárral, majd összeragasztunk 2-2 linzert.

A csokoládét tördeljük kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az olajat. Gőz felett folyamatosan kevergetve olvasszuk meg. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd mártsuk bele az islereket és helyezzük rácsra, hogy a felesleg le tudjon folyni róla.

Rakjuk hűtőbe pár órára, hogy a csokibevonat megdermedjen.