Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Holland morzsás, almás lepény recept

Holland morzsás, almás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 10 dkg puha vaj

    Almakrémhez:

    • 1 kg alma, meghámozva és kis kockákra vágva
    • 8 dkg cukor
    • 2 tk őrölt fahéj

    Morzsához:

    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg hideg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 5 dkg dió durvára vágva

    Elkészítése:

    1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, gömbölyűre formázzuk és műanyag zacskóba téve a hűtőbe tesszük egy éjszakára, vagy legalább 1 órára.

    Kivajazunk, lisztezünk egy 26 cm-es piteformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

    A tésztát lisztezett deszkán kb 29 cm-es körlappá nyújtjuk. Áttesszük a formába, a széleit levágjuk, majd megszurkáljuk az alját egy villával, aztán sütőpapírral, majd szárazbabbal borítjuk. 12 percig sütjük, majd a súly eltávolítása után még 5 percig sütjük. Ezután félretesszük.

    4. Az almát, a vajat, a cukrot és a fahéjat egy edényben addig főzzük alacsony lángon, amíg az almakockák megpuhulnak és kicsit szétesnek. Ekkor lehúzzuk a tűzről.

    A morzsához a hozzávalókat késes betétű robotgépben fél perc alatt elkeverjük vagy kézzel összemorzsoljuk. A krémet elsimítjuk az elősütött tésztán és rászórjuk a diós morzsát.

    Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá