Holland morzsás, almás lepény recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 10 dkg puha vaj
Almakrémhez:
- 1 kg alma, meghámozva és kis kockákra vágva
- 8 dkg cukor
- 2 tk őrölt fahéj
Morzsához:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 5 dkg dió durvára vágva
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, gömbölyűre formázzuk és műanyag zacskóba téve a hűtőbe tesszük egy éjszakára, vagy legalább 1 órára.
Kivajazunk, lisztezünk egy 26 cm-es piteformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán kb 29 cm-es körlappá nyújtjuk. Áttesszük a formába, a széleit levágjuk, majd megszurkáljuk az alját egy villával, aztán sütőpapírral, majd szárazbabbal borítjuk. 12 percig sütjük, majd a súly eltávolítása után még 5 percig sütjük. Ezután félretesszük.
4. Az almát, a vajat, a cukrot és a fahéjat egy edényben addig főzzük alacsony lángon, amíg az almakockák megpuhulnak és kicsit szétesnek. Ekkor lehúzzuk a tűzről.
A morzsához a hozzávalókat késes betétű robotgépben fél perc alatt elkeverjük vagy kézzel összemorzsoljuk. A krémet elsimítjuk az elősütött tésztán és rászórjuk a diós morzsát.
Visszatesszük a sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









