Hólabda recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 35 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 7 ek víz (forró)
- csipet só
A krémhez:
- 5 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
- 15-20 dkg csokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
- 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet. A kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
A masszát felezzük és két tepsiben külön-külön megsütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
A krémhez a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, vagy ha túl magas lett külön-külön is a piskóta, akkor középen kettévágjuk.
Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Az oldalát is megkenjük a krémmel és kókuszreszelékben megforgajuk.
A tetejére olvasztott csokit olajjal elkeverve csorgatunk.