Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt
    • 35 dkg porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 7 ek víz (forró)
    • csipet só

    A krémhez:

    • 5 dkg finomliszt
    • 4 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A mázhoz

    • 15-20 dkg csokoládé
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet. A kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.

    A masszát felezzük és két tepsiben külön-külön megsütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

    A krémhez a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

    A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a vajas krémmel.

    A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, vagy ha túl magas lett külön-külön is a piskóta, akkor középen kettévágjuk.
    Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Az oldalát is megkenjük a krémmel és kókuszreszelékben megforgajuk.

    A tetejére olvasztott csokit olajjal elkeverve csorgatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá