Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet. A kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
A masszát felezzük és két tepsiben külön-külön megsütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
A krémhez a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, vagy ha túl magas lett külön-külön is a piskóta, akkor középen kettévágjuk.
Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Az oldalát is megkenjük a krémmel és kókuszreszelékben megforgajuk.
A tetejére olvasztott csokit olajjal elkeverve csorgatunk.