Hólabda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 8 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 35 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 ek víz (forró)
  • csipet só

A krémhez:

  • 5 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz

  • 15-20 dkg csokoládé
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet. A kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk, majd végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.

A masszát felezzük és két tepsiben külön-külön megsütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.

A krémhez a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

A tejet a liszttel csomómentesre keverjük és lassú tűzön besűrítjük. Teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a vajas krémmel.

A tésztalapokból karikákat szúrunk ki, vagy ha túl magas lett külön-külön is a piskóta, akkor középen kettévágjuk.
Megkenjük a krémmel és kettőt-kettőt egymásra illesztünk. Az oldalát is megkenjük a krémmel és kókuszreszelékben megforgajuk.

A tetejére olvasztott csokit olajjal elkeverve csorgatunk.