Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hédi kedvence recept

Hédi kedvence
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A mézes lapokhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg vaj
    • 3 ek langyos méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 ek tejföl
    • 30 dkg finomliszt

    A piskótatekercshez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 16 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 6 ek víz
    • 40 dkg meggylekvár

    A krémhez:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • 7 dl tej
    • 30 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:
    Mézes lap:

    A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Két darab, kb 25*35 cm-es lapot nyújtunk a tésztából és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

    Piskótatekercs:

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Hozzáforgatjuk óvatosan a sütőport és a lisztet, majd a masszát két gáztepsi méretű sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt.

    Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha a lapok kihűltek, akkor kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

    Krém:

    A tejben felfőzzük a pudingporokat és a cukrot, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.

    Összeállítás:

    Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik lappal.

    Másnap szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá