Hédi kedvence recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg vaj
- 3 ek langyos méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
- 30 dkg finomliszt
A piskótatekercshez:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek víz
- 40 dkg meggylekvár
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Mézes lap:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Két darab, kb 25*35 cm-es lapot nyújtunk a tésztából és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Piskótatekercs:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Hozzáforgatjuk óvatosan a sütőport és a lisztet, majd a masszát két gáztepsi méretű sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt.
Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha a lapok kihűltek, akkor kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Krém:
A tejben felfőzzük a pudingporokat és a cukrot, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.
Összeállítás:
Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik lappal.
Másnap szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.