Hédi kedvence recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg vaj
- 3 ek langyos méz
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
- 30 dkg finomliszt
A piskótatekercshez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek víz
- 40 dkg meggylekvár
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Mézes lap:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Két darab, kb 25*35 cm-es lapot nyújtunk a tésztából és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Piskótatekercs:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Hozzáforgatjuk óvatosan a sütőport és a lisztet, majd a masszát két gáztepsi méretű sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt.
Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha a lapok kihűltek, akkor kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Krém:
A tejben felfőzzük a pudingporokat és a cukrot, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.
Összeállítás:
Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik lappal.
Másnap szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »