Hédi kedvence

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hédi kedvence

Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 ek langyos méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek tejföl
  • 30 dkg finomliszt

A piskótatekercshez:

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek víz
  • 40 dkg meggylekvár

A krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:
Mézes lap:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Két darab, kb 25*35 cm-es lapot nyújtunk a tésztából és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Piskótatekercs:

Az egész tojásokat a cukorral kb 10-12 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük. Hozzáforgatjuk óvatosan a sütőport és a lisztet, majd a masszát két gáztepsi méretű sütőpapíros tepsibe simítjuk és megsütjük 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt.

Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha a lapok kihűltek, akkor kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt és megkenjük lekvárral, majd újra feltekerjük. Kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Krém:

A tejben felfőzzük a pudingporokat és a cukrot, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.

Összeállítás:

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik lappal.

Másnap szeletelve és porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.