Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hatlapos recept

Hatlapos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24*39 cm-es tepsihez:

    Tésztához:

    • 30 dkg rétesliszt
    • 30 dkg sima liszt
    • 8 dkg zsír
    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag szalalkáli (15 gr)
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál olvasztott méz (a méz el is maradhat, de finomabb, lesz mézzel)

    Krémhez:

    • 30 dkg kristálycukor
    • 2 dl víz
    • 1 l tej
    • 6 evőkanál rétesliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni.
    Fél óra pihentetés után 6 cipóra osztjuk, 4-5 mm lehetőleg azonos méretű, vékony lappá nyújtjuk, majd lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt lapos tepsiben világosra sütjük (180 Celsius-fokon kb 10-12 perc alatt megsül, de érdemes figyelni a tésztát sütés közben, mert forró sütőben hamarabb megsül.)
    Ha a tészta sütés közben felhólyagosodna, nem kell megijedni, és attól sem, hogy a tészta kemény – vigyázni is kell a mozgatásával, mert könnyen törik.
    Ha töltelék kerül bele, megpuhul a tészta.

    A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük. Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és a kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot. Megtöltjük a langyos krémmel a lapokat. A tetejét olvasztott vajjal kentem le,vastagon jól megszórtam porcukorral.

    Másnap szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá