Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Háromlapos” rácsos almáspite recept

“Háromlapos” rácsos almáspite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 400 g finomliszt
    • 150 g porcukor
    • 150 g zsír
    • fél csomag sütőpor
    • 230 gramm tejföl
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma reszelve
    • 1 kk fahéj
    • 120-150 g cukor (ízlés szerint illetve hogy mennyire savanyú az alma)
    • 50 g mazsola

    Szóráshoz:

    • zsemlemorzsa, darált dió vagy darált keksz

    Kenéshez:

    • pici baracklekvár
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit kimérem egy tálba és összegyúrom. Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ha szépen kidolgoztam a tésztát, akkor berakom a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítem.

    Az almát megmosom, mepucolom és lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat és a mazsolát, majd jól összekeverem és félrerakom.

    A tésztát kiveszem a hűtőből és három részre osztom: két nagyobb és egy kisebb gombócot készítek belőle.

    A tepsit kivajazom/kizsírozom és kilisztizem, hogy a süti ne ragadjon bele.

    Az egyik nagyobb gombócot kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a kinyomkodott töltelék felét. A zsemlemorzsa azért kell, hogy ne ázzon el a tészta.

    Kinyújtom a második nagyobb gombócomat és ráfektetem a töltelék tetejére. Ezt a lapot megkentem pici baracklekvárral, majd szórtam rá ismét egy kis zsemlemorzsát. Erre rárakom a maradék kinyomkodott almát.

    A harmadik lapot szintén kinyújtom és vékony csíkokra vágom. Ezeket a csíkokat hosszába, majd keresztben ráfektetem a töltelék tetejére, mint egy rács úgy néz ki.

    Ha ez kész, a sütőt előmelegítem 180 fokra.

    Míg a sütő melegszik a rácsot megkenem a tojássárgájával.

    180 fokon sütöm kb 30 percig, majd hogy ne égjen meg a teteje lefedem alufoliával, elég csak rátenni a tetejére és így sütöm további 15-20 percig.

    Ha kész, kiveszem a sütőből és várom, hogy hűljön picit és már lehet is szeletelni. 🙂

    Jó étvágyat hozzá! ☺️

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá