Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kimérem egy tálba és összegyúrom. Kissé lágy tésztát fogunk kapni. Ha szépen kidolgoztam a tésztát, akkor berakom a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítem.
Az almát megmosom, mepucolom és lereszelem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat és a mazsolát, majd jól összekeverem és félrerakom.
A tésztát kiveszem a hűtőből és három részre osztom: két nagyobb és egy kisebb gombócot készítek belőle.
A tepsit kivajazom/kizsírozom és kilisztizem, hogy a süti ne ragadjon bele.
Az egyik nagyobb gombócot kinyújtom, belefektetem a tepsibe, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a kinyomkodott töltelék felét. A zsemlemorzsa azért kell, hogy ne ázzon el a tészta.
Kinyújtom a második nagyobb gombócomat és ráfektetem a töltelék tetejére. Ezt a lapot megkentem pici baracklekvárral, majd szórtam rá ismét egy kis zsemlemorzsát. Erre rárakom a maradék kinyomkodott almát.
A harmadik lapot szintén kinyújtom és vékony csíkokra vágom. Ezeket a csíkokat hosszába, majd keresztben ráfektetem a töltelék tetejére, mint egy rács úgy néz ki.
Ha ez kész, a sütőt előmelegítem 180 fokra.
Míg a sütő melegszik a rácsot megkenem a tojássárgájával.
180 fokon sütöm kb 30 percig, majd hogy ne égjen meg a teteje lefedem alufoliával, elég csak rátenni a tetejére és így sütöm további 15-20 percig.
Ha kész, kiveszem a sütőből és várom, hogy hűljön picit és már lehet is szeletelni. 🙂
Jó étvágyat hozzá! ☺️