Halloween house recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 3 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2,5 kiskanál szódabikarbóna
- 24 dkg porcukor
- 2 csipet só
- 50 dkg méz
- 20 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítéshez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 50 dkg átszitált porcukor
- 1 kiskanál keményitő
- ízlés szerint mindenféle cukorka
- ízlés szerint különbőző szinű ételfesték
Elkészítése:
A száraz anyagokat keverjük el egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a tojást, olvasztott vajat és a mézet. A hozzávalókból gyúrjunk szép sima tésztát, majd csomagoljuk be folpackba és rakjuk a hűtőbe 60 percre vagy egy éjszakára.
Nyújtsuk ki a tészta felét kb 3-4 mm vastagra, majd helyezzük rá a ház sablonjait és éles késsel vágjuk körbe. Óvatosan egy spatulával rakjuk egy sűtőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le felvert tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre a ház elemeit.
A megsült tésztát pihentesük pár percig, majd kenjük le a felvert tojásfehérjével.
A tészta másik feléből készítsünk süti kiszúróformával sütiket. Ezeket 180 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.
A ház összeragasztásához a porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává, majd osszuk kisebb adagokra és színezzük be az ételfestékkel. Tegyük habzsákba vagy levágott sarkú zacskóba, majd ragasszuk össze a ház elemeit vele.
A maradék cukorral ízlés szerint díszítsük ki a házat. A rémisztő apró sütiket ízlés szerint díszítsük ki a cukormázzal.
Tipp:
A ház elemeit hagyjuk akár 3-4 napig is száradni a ragasztás előtt.