Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halloween house recept

Halloween house
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 3 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 2,5 kiskanál szódabikarbóna
    • 24 dkg porcukor
    • 2 csipet só
    • 50 dkg méz
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítéshez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 50 dkg átszitált porcukor
    • 1 kiskanál keményitő
    • ízlés szerint mindenféle cukorka
    • ízlés szerint különbőző szinű ételfesték

    Elkészítése:

    A száraz anyagokat keverjük el egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a tojást, olvasztott vajat és a mézet. A hozzávalókból gyúrjunk szép sima tésztát, majd csomagoljuk be folpackba és rakjuk a hűtőbe 60 percre vagy egy éjszakára.

    Nyújtsuk ki a tészta felét kb 3-4 mm vastagra, majd helyezzük rá a ház sablonjait és éles késsel vágjuk körbe. Óvatosan egy spatulával rakjuk egy sűtőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le felvert tojásfehérjével.

    Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre a ház elemeit.

    A megsült tésztát pihentesük pár percig, majd kenjük le a felvert tojásfehérjével.

    A tészta másik feléből készítsünk süti kiszúróformával sütiket. Ezeket 180 C°-on kb 10-12 perc alatt süssük készre.

    A ház összeragasztásához a porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává, majd osszuk kisebb adagokra és színezzük be az ételfestékkel. Tegyük habzsákba vagy levágott sarkú zacskóba, majd ragasszuk össze a ház elemeit vele.

    A maradék cukorral ízlés szerint díszítsük ki a házat. A rémisztő apró sütiket ízlés szerint díszítsük ki a cukormázzal.

    Tipp:

    A ház elemeit hagyjuk akár 3-4 napig is száradni a ragasztás előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá