Hájas-leveles sütemények recept

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 1 nagy csipet só
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek ecet
- 2 ek tejföl
- 1,5 dl szódavíz
- 1,5 dl fehérbor
- 450 g tisztított, ledarált háj
A töltéshez:
- cukrozott dió
- szilvalekvár
- baracklekvár
Elkészítése:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hideg helyre tesszük.
A megmaradt liszttel a többi hozzávalóval rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük ( a lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki, egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem). Az egészet felcsavarjuk, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négybe hajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük. Háromszor hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer.
Végül 5 mm vastagra nyújtjuk formázás előtt a tésztát. Tetszés szerinti méretűre és formájúra vágjuk és ízlés szerint töltjük.
180 fokon szép pirosra sütjük.
Bármely formájú és ízű süteményt készíthetünk a tésztából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »