Habos-szilvás szelet recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A szilvát megmossuk, feébe vágjuk és kimagozzuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban és addig félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a puha margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük az egészet.
A kész masszát belesimítjuk a tepsibe, kitesszük a tetejét a cukros szilvával és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Mikor már majdnem kész a süti, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, sóval és a citromlével. A tojáshabot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs 150 fokon kb 20 percig szárítjuk.
Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »