Habos-szilvás szelet recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, feébe vágjuk és kimagozzuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban és addig félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a puha margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük az egészet.
A kész masszát belesimítjuk a tepsibe, kitesszük a tetejét a cukros szilvával és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Mikor már majdnem kész a süti, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, sóval és a citromlével. A tojáshabot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs 150 fokon kb 20 percig szárítjuk.
Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »