Habos-szilvás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 12,5 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • csipet só

Tetejére:

  • felezett szilva
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 ek fahéjas porcukor
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése:

A szilvát megmossuk, feébe vágjuk és kimagozzuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban és addig félretesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a puha margarinnal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, simára keverjük az egészet.

A kész masszát belesimítjuk a tepsibe, kitesszük a tetejét a cukros szilvával és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

Mikor már majdnem kész a süti, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, sóval és a citromlével. A tojáshabot rásimítjuk a sütemény tetejére, majs 150 fokon kb 20 percig szárítjuk.

Ha kihűlt, akkor forró vízbe mártott késsel szeletekre vágva tálaljuk.