Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos szelet eperrel recept

Habos szelet eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 1 tk sütőpor
    • 1 citrom héja
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Töltelék:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 18 dkg porcukor
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 kávéskanál vaníliakivonat
    • 1 tk citromlé
    • 50 dkg eper

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt végezhetjük géppel és kézzel is, majd 1/3-2/3-ad arányban elosztjuk és folpackba csomagoljuk. A kisebbik tésztát fagyasztóba, a nagyobbikat csak a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

    Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Az epret megmossuk, a csumáját kivesszük és felvágjuk.

    A nagyobbik tésztarészt egy kb 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. Megszurkáljuk az alját villával és előmelegített 180 °C-os sütőben 15 percig elősütjük.

    Közben a töltelékhez a fehérjét félig felverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk porcukorba belekevert keményítőt is. Kemény, masszív habbá verjük. Végül belekeverjük a citromlevet és vaníliát.

    A forró lapra rásimítjuk a habot, majd rászórjuk az aprított epret. A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.

    Visszatoljuk újabb 35-40 percre a sütőbe a süteményt.

    Nekünk elég vastag lett az alján a linzer réteg. Ha vékonyabbra szeretnétek, süssétek kicsit nagyobb tepsiben!

    Teljesen kihűlve szeleteljük recés késsel és tálaljuk porcukorral megszórva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá