Habos szelet eperrel recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 1 tk sütőpor
- 1 citrom héja
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
Töltelék:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 tk citromlé
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt végezhetjük géppel és kézzel is, majd 1/3-2/3-ad arányban elosztjuk és folpackba csomagoljuk. A kisebbik tésztát fagyasztóba, a nagyobbikat csak a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Az epret megmossuk, a csumáját kivesszük és felvágjuk.
A nagyobbik tésztarészt egy kb 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. Megszurkáljuk az alját villával és előmelegített 180 °C-os sütőben 15 percig elősütjük.
Közben a töltelékhez a fehérjét félig felverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk porcukorba belekevert keményítőt is. Kemény, masszív habbá verjük. Végül belekeverjük a citromlevet és vaníliát.
A forró lapra rásimítjuk a habot, majd rászórjuk az aprított epret. A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
Visszatoljuk újabb 35-40 percre a sütőbe a süteményt.
Nekünk elég vastag lett az alján a linzer réteg. Ha vékonyabbra szeretnétek, süssétek kicsit nagyobb tepsiben!
Teljesen kihűlve szeleteljük recés késsel és tálaljuk porcukorral megszórva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









