Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt végezhetjük géppel és kézzel is, majd 1/3-2/3-ad arányban elosztjuk és folpackba csomagoljuk. A kisebbik tésztát fagyasztóba, a nagyobbikat csak a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Az epret megmossuk, a csumáját kivesszük és felvágjuk.
A nagyobbik tésztarészt egy kb 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. Megszurkáljuk az alját villával és előmelegített 180 °C-os sütőben 15 percig elősütjük.
Közben a töltelékhez a fehérjét félig felverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk porcukorba belekevert keményítőt is. Kemény, masszív habbá verjük. Végül belekeverjük a citromlevet és vaníliát.
A forró lapra rásimítjuk a habot, majd rászórjuk az aprított epret. A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
Visszatoljuk újabb 35-40 percre a sütőbe a süteményt.
Nekünk elég vastag lett az alján a linzer réteg. Ha vékonyabbra szeretnétek, süssétek kicsit nagyobb tepsiben!
Teljesen kihűlve szeleteljük recés késsel és tálaljuk porcukorral megszórva.