Habos-meggyes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
A mérce a joghurtos pohár lesz!
- 2 pohár natúr joghurt (175 grammos)
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár barna cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 pohár liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpör
- 50 dkg magozott meggy
Habhoz:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 1 tk almaecet
Elkészítése:
A sütött 180 fokra előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük az egészet.
A tepsit kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk a meggyre, végezetül rászórjuk a megmaradt meggy másik felét.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral, ecettel a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeleteljük fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »