Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos meggyes recept

Habos meggyes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 ek cukor
    • 1 dl olaj
    • 4 dl kefir
    • 11 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek kakaópor
    • lekvár
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • pár csepp citromlé
    • 15 dkg cukor
    • 1 üveg meggybefőtt (magozva)
    • a befőtt leve
    • 1 csomag tortazselé

    Elkészítés:

    Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához.

    Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi.

    A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára.

    A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.

    Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá