Habos meggyes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Habos meggyes

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 10 ek cukor
  • 1 dl olaj
  • 4 dl kefir
  • 11 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • lekvár
  • 5 tojásfehérje
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 15 dkg cukor
  • 1 üveg meggybefőtt (magozva)
  • a befőtt leve
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés:

Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához.

Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi.

A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára.

A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.

Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.