Habos-mákos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
Töltelék:
- 25 dkg cukor
- 30 dkg mák
- 1,5 dl tej
Hab:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
Először gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük egy órára hűtőbe.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy közepes méretű tepsit enyhén vajazzunk ki.
Miután letelt a pihentetési idő, nyújtsuk ki a tésztát tepsi méretére és tegyük a tepsibe (mivel nekem kissé lágy volt a tészta, csak úgy nagyjából nyújtottam ki és kézzel egyengettem el a tepsiben).
Tegyük a sütőbe és süssük kb 20 percig. Amikor már szépen pirosodik, vegyük ki a sütőből és kenjük meg a máktöltelékkel (a tejet forraljuk fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot és a mákot), majd tegyük vissza a sütőbe 5 percre.
Amíg tovább sül, a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd tovább keverve, adagonként adjuk hozzá a kétféle cukrot és végül simítsuk a mákos rétegre.
A hőfokot csökkentsük 140 fokra és tegyük vissza a süteményt, hogy a tojáshab szép színt kapjon.
Miután megsült, várjuk meg, amíg teljesen kihűl, csak ezután szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »