Habos-mákos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipetnyi só
Töltelék:
- 25 dkg cukor
- 30 dkg mák
- 1,5 dl tej
Hab:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
Elkészítése:
Először gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük egy órára hűtőbe.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy közepes méretű tepsit enyhén vajazzunk ki.
Miután letelt a pihentetési idő, nyújtsuk ki a tésztát tepsi méretére és tegyük a tepsibe (mivel nekem kissé lágy volt a tészta, csak úgy nagyjából nyújtottam ki és kézzel egyengettem el a tepsiben).
Tegyük a sütőbe és süssük kb 20 percig. Amikor már szépen pirosodik, vegyük ki a sütőből és kenjük meg a máktöltelékkel (a tejet forraljuk fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot és a mákot), majd tegyük vissza a sütőbe 5 percre.
Amíg tovább sül, a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd tovább keverve, adagonként adjuk hozzá a kétféle cukrot és végül simítsuk a mákos rétegre.
A hőfokot csökkentsük 140 fokra és tegyük vissza a süteményt, hogy a tojáshab szép színt kapjon.
Miután megsült, várjuk meg, amíg teljesen kihűl, csak ezután szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »