Habos almás recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 30 dkg barnacukor
- 15 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál búzadara
Elkészítése:
A lisztet, barnacukrot, sütőport, margarint és 1 egész tojást, 3 tojássárgájával linzer tésztává gyúrunk.
Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, majd pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét.
A tésztát kinyújtjuk és közepes méretű tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.
A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró, 180 fokos sütőbe helyezzük.
Addig sütjük ameddig a hab szép aranybarna lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









