Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos almás recept

Habos almás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 30 dkg barnacukor
    • 15 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor
    • 20 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A lisztet, barnacukrot, sütőport, margarint és 1 egész tojást, 3 tojássárgájával linzer tésztává gyúrunk.

    Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, majd pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét.

    A tésztát kinyújtjuk és közepes méretű tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.

    A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró, 180 fokos sütőbe helyezzük.

    Addig sütjük ameddig a hab szép aranybarna lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá