Habos almás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barnacukor
  • 15 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás

Töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítése:

A lisztet, barnacukrot, sütőport, margarint és 1 egész tojást, 3 tojássárgájával linzer tésztává gyúrunk.

Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, majd pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét.

A tésztát kinyújtjuk és közepes méretű tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró, 180 fokos sütőbe helyezzük.

Addig sütjük ameddig a hab szép aranybarna lesz.