Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habkönnyű diós szelet recept

Habkönnyű diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 kanál víz
    • 30 dkg kristálycukor
    • 21 dkg finomliszt
    • 1,5 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 6 dkg darált dió

    A krémhez:

    • 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 37,5 dkg nagy zsírtartalmú margarin
    • 37,5 dkg cukor
    • 1,5 vaníliás cukor
    • 22 dkg darált dió
    • 0,5 üvegcse rumaroma

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót. A fehérjéből vert habot óvatosan hozzáforgatjuk.

    Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük. A piskóta nagyon szépen, egyenletesen feljön és nem esik össze. Hűtsük ki teljesen.

    A krémhez a vaníliás pudingport a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót, ezt már fakanállal keverjük hozzá, végül a rumaromát keverjük bele.

    Kettévágjuk a diós piskótát, megkenjük a krémmel, de hagyunk a krémből, hogy az oldalát is be tudjuk majd kenni. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá