Hozzávalók:
A piskótához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót. A fehérjéből vert habot óvatosan hozzáforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük. A piskóta nagyon szépen, egyenletesen feljön és nem esik össze. Hűtsük ki teljesen.
A krémhez a vaníliás pudingport a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót, ezt már fakanállal keverjük hozzá, végül a rumaromát keverjük bele.
Kettévágjuk a diós piskótát, megkenjük a krémmel, de hagyunk a krémből, hogy az oldalát is be tudjuk majd kenni. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.