Habkönnyű diós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 kanál víz
  • 30 dkg kristálycukor
  • 21 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 dkg darált dió

A krémhez:

  • 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 37,5 dkg nagy zsírtartalmú margarin
  • 37,5 dkg cukor
  • 1,5 vaníliás cukor
  • 22 dkg darált dió
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót. A fehérjéből vert habot óvatosan hozzáforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) öntjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük. A piskóta nagyon szépen, egyenletesen feljön és nem esik össze. Hűtsük ki teljesen.

A krémhez a vaníliás pudingport a tejben megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót, ezt már fakanállal keverjük hozzá, végül a rumaromát keverjük bele.

Kettévágjuk a diós piskótát, megkenjük a krémmel, de hagyunk a krémből, hogy az oldalát is be tudjuk majd kenni. Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.