Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres szilvás pite recept

Fűszeres szilvás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 37 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 csomag sütőpor
    • reszelt citromhéj
    • 2–3 evőkanál tejföl

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg szilva
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • kristálycukor ízlés szerint
    • 1 púpos teáskanál fahéj
    • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • kb. 0,5 dl víz

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Elkészítése

    Először elkészítjük a tölteléket. A kimagozott, darabolt szilvát kevés vízzel feltesszük főni. Körülbelül 10–15 perc múlva hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a mézes fűszerkeveréket és a vaníliás cukrot. Ezután a pudingport kevés vízzel simára keverjük, és a szilvához öntve besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.

    A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd két részre osztjuk: kétharmad–egyharmad arányban. A nagyobb részt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük. A tésztát megszórjuk kevés búzadarával, hogy a töltelék ne áztassa el.

    Rákanalazzuk a kihűlt szilvás tölteléket, majd a maradék tésztát is kinyújtjuk, és befedjük vele. A tetejét felvert tojással megkenjük.

    Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35–40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.

    Tipp

    A pite másnapra is finom, sőt, az ízei még jobban összeérnek. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, vagy kínálhatjuk egy gombóc vaníliafagyival is.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek