Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lambada szelet recept

Lambada szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 9 ek finomliszt

    Narancsos réteg:

    • 1 l 100%-os narancslé
    • 10 ek cukor
    • 3 cs vaníliás pudingpor

    Középső réteg:

    • kb 200 g vajas keksz

    Fehér krém:

    • 500 ml tej
    • 4 ek finomliszt
    • 5 ek cukor
    • vanília őrlemény és vaníliaaroma ízlés szerint
    • 120 g puha vaj

    Tetejére:

    • 200 g étcsokoládé
    • 4 ek olaj
    • diónyi vaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.

    A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!

    A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Narancsos réteg:

    Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.

    A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.

    Fehér krém:

    A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.

    A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.

    A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.

    Máz:

    A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.

    Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá