Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
Narancsos réteg:
Középső réteg:
Fehér krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!
A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.
A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.
A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.
A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.
A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.
A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.
Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.