Lambada szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lambada szelet

Hozzávalók egy 21*36 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 9 ek cukor
  • 9 ek finomliszt

Narancsos réteg:

  • 1 l 100%-os narancslé
  • 10 ek cukor
  • 3 cs vaníliás pudingpor

Középső réteg:

  • kb 200 g vajas keksz

Fehér krém:

  • 500 ml tej
  • 4 ek finomliszt
  • 5 ek cukor
  • vanília őrlemény és vaníliaaroma ízlés szerint
  • 120 g puha vaj

Tetejére:

  • 200 g étcsokoládé
  • 4 ek olaj
  • diónyi vaj

Elkészítése:

Tészta:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük robotgéppel. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és ezzel is összedolgozzuk.

A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz adjuk és habverővel óvatosan összeforgatjuk. NEM ELÍRÁS, ennyi cukor és ennyi liszt kell hozzá! Ez nem egy szokványos piskóta, kicsit tömörebb lesz!

A kész masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Narancsos réteg:

Egy edénybe tesszük a pudingporokat és a cukrot, majd kevés narancslével csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék narancslevet és sűrűre főzzük.

A kész narancsos krémet a tésztára öntjük még forrón és a tetejét kitesszük a vajas keksszel.

Fehér krém:

A lisztet és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, elkeverjük és sűrűre főzzük. A végén beledolgozzuk a vanília őrleményt és aromát is. Folpackkal letakarva langyosra hűtjük.

A langyos krémbe beledolgozzuk a puha vajat robotgéppel.

A kész krémet a keksz tetejére simítjuk, majd hagyjuk hűvös helyen dermedni.

Máz:

A csokit, olajat és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A nem forró mázat a süti tetejére simítjuk egyenletesen.

Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.