Meggyes tiramisu recept

Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg meggybefőtt (fagyasztott is jó)
- 1-2 ek keményítő
- cherry likőr vagy rum
- fahéj
- cukor ízlés szerint
- kakaópor
- 1-2 csomag babapiskóta
- tejeskávé a piskóta bemártásához
Elkészítés:
A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt)felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal.
A keményítőt kevés vízben elkeverjük és ha forr a meggy ráöntjük, besűrítjük. Hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét, a cherry likőrt, majd szintén habosra keverem.
A tojások fehérjét 1 ek cukorral, csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tojásos krémbe.
Egy edény aljába tejeskávéba áztatott babapiskótát, majd a krémekkel rétegezzük.
A tetejére is kakaóport szórunk, majd meggyszemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »