Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes tiramisu recept

Meggyes tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:

    • 250 g mascarpone
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveg meggybefőtt (fagyasztott is jó)
    • 1-2 ek keményítő
    • cherry likőr vagy rum
    • fahéj
    • cukor ízlés szerint
    • kakaópor
    • 1-2 csomag babapiskóta
    • tejeskávé a piskóta bemártásához

    Elkészítés:

    A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt)felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal.

    A keményítőt kevés vízben elkeverjük és ha forr a meggy ráöntjük, besűrítjük. Hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 2 ek cukorral habosra keverem, hozzáadom a mascarponét, a cherry likőrt, majd szintén habosra keverem.

    A tojások fehérjét 1 ek cukorral, csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a tojásos krémbe.

    Egy edény aljába tejeskávéba áztatott babapiskótát, majd a krémekkel rétegezzük.

    A tetejére is kakaóport szórunk, majd meggyszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek