Márványos meggyes recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- fél csomag sütőpor
- 3-4 ek kakaópor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 cs. vaníliás cukor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- kevés citromlé
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk az olajat és a vizet.
A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és csomómentesre keverjük a kikevert tojássárgájával. A felvert habot nagyon óvatosan ebbe a masszába forgatjuk.
A kapott krémet kettéválasztjuk és az egyikhez a kakaóport és a rumot vagy rumaromát, a másikhoz pedig a vaníliás cukrot és a citromlevet adjuk hozzá.
Egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe először a vaníliás-citromos masszát öntjük , majd erre cikk-cakkban a kakaós masszát.
Ezután egy evőkanál végével különböző hullámokat húzgálunk a tésztába, hogy megkapjuk a márványos hatást.
A meggyet lecsepegtetjük és hogy ne üljön le sütés közben teljesen a tepsi aljára, kevés zsemlemorzsába forgatjuk a meggyeket, majd ráhelyezzük a tészta tetejére. 170 C fokon, 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









