Fehércsokis-epres kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
Krém:
- 50 dkg eper
- 10 g zselatin
- 50 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 400 ml habtejszín vagy habalap
- 150 g fehércsoki
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan.
A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Krém:
A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg.
Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 2 ek) felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk.
A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük.
A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arre figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen.
A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét.
A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.
Összeállítás:
A lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »