Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-epres kocka recept

Fehércsokis-epres kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 ek finomliszt

    Krém:

    • 50 dkg eper
    • 10 g zselatin
    • 50 dkg mascarpone
    • 2 ek porcukor
    • 400 ml habtejszín vagy habalap
    • 150 g fehércsoki

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.

    A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan.

    A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Krém:

    A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg.

    Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 2 ek) felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk.

    A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük.

    A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arre figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen.

    A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét.

    A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.

    Összeállítás:

    A lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá