Fehércsokis-epres kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fehércsokis-epres kocka

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek finomliszt

Krém:

  • 50 dkg eper
  • 10 g zselatin
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 400 ml habtejszín vagy habalap
  • 150 g fehércsoki

Elkészítése:

Tészta:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan.

A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Krém:

A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg.

Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 2 ek) felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk.

A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük.

A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arre figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen.

A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét.

A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.

Összeállítás:

A lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.