Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákt a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A sárgákhoz forgatjuk a habot és a lisztet több adagban óvatosan.
A kész masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A zselatinhoz por formában annyi vizet adunk, ami éppen ellepi és hagyjuk, had duzzadjon meg.
Az epret felvágjuk, majd kevés vizet hozzáadva (kb 2 ek) felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá cukrot. Még forrón összeturmixoljuk.
A zselatint mikróban kissé felolvasztjuk, majd a forró eperpüréhez forgatjuk. Az egészet kihűtjük.
A habtejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, mikor már majdnem kemény, akkor hozzáadjuk a mascarponét, majd az egészet keményre verjük. A masszát két részre osztjuk. Arre figyeljünk, hogy az egyik egy kicsit több legyen.
A fehér masszához, amelyik kevesebb, hozzáforgatjuk a kihűlt eperpürét.
A maradék fehér krémhez keverjük hozzá az olvasztott fehércsokit.
A lap köré tegyünk süti keretet, ha nem elég magas falú a tepsink, majd erre kenjük rá az epres krémet. Erre kenjük rá a fehércsokis krémet, majd az egészet tegyük pár órára hűtőbe.