Epres joghurtkocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek liszt
- 9 ek porcukor
- 1 mk sütőpor
A piskótatekercsek töltéséhez:
- 1/2 üveg lekvár
A gyümölcskocsonyához:
- 4 dl víz
- 8 púpozott tk zselatin
- 1 tk citromlé
- cukor (ízlés szerint)
Továbbá:
- eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)
A krémhez:
- 2,5 dl tejszínhab
- 2 db 200 gr-os epres joghurt
- zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
- (cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
- 1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)
Az edény kibéleléséhez:
- folpack
A piskótatekercsek sütéséhez:
- 2 nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve
Elkészítése:
Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető)folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon.
A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez)
Betettem a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése.
Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc). Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára, szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön) A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk. Betettem a fagyasztóba kb 1 órára.
Jól megdermedt a krém ez idő alatt. Ezután egy tálcára,én egy kicsi gyerek gyúródeszkát fogtam be,amit szalvétával és folpackal vontam be,a süteményt ráborítottam.
A folpackot lehúztam róla és szeleteltem kockákra. Bármely gyümölccsel készíthető,ahhoz illő joghurttal.
Torta formában is készíthető. 5 db felszeletelt tekercsem megmaradt,azt jó étvággyal elfogyasztottuk.
Nézd meg videón is:
Az epres joghurtkocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »