Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös barackos recept

Tejfölös barackos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 40 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • citromhéj

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor
    • 6 dl tej
    • 4 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 őszibarack konzerv

    Elkészítés:

    A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.

    Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.

    A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.

    A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére. Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.

    Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet. Megsütjük, majd kihülés után porcukorral szórjuk meg.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá