Tejfölös barackos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • citromhéj

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 6 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 4 tojásfehérje
  • 1 őszibarack konzerv

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Beletesszük a citromhéjat. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.

Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.

A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére. Terítsük bele a tésztát, szurkáljuk meg egy villával. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.

Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet. Megsütjük, majd kihülés után porcukorral szórjuk meg.