Tepsis almás egyszerűen recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg alma vékonyra szeletelve
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 kk sütőpor
- 20 dkg finomliszt
Elkészítése:
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk egyenként a tojásokat, a citrom reszelt héját (én most citromlével ízesítettem) és jól kikeverjük.
Óvatosan hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet és a szeletelt almát. Egy 20× 30 cm-es tepsit olajjal kikenünk és az almás tészta masszát bele simítjuk. 200 fokon 30-35 percig sütjük.
1 ek. mandulaforgáccsal megszórtam a tetejét, a recept nem tartalmazta. Amikor kihűlt,porcukorral meghintve szeletekre vágtam.
Egyszerű, gyors és nagyon finom.
Kezdő háziasszonyok is gyorsan kikeverhetik,nem kell ehhez szakácsnak vagy cukrásznak lenni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.